Tilbake til kursfiler; Neste

Nordpeis produktkunnskap

Skriv ut

Denne modulen vil fokusere på informasjon om våre produkter på generell basis samtidig som vi trekker fram enkelte produkter for å illustrere egenskaper ved disse. Vi sikter på å øke din kunnskap om hvor du finner informasjon om produktene og tilbehøret og hvordan legge til grunn for mersalg og oppsalg. Vi skal også gå nærmere inn på hvordan utstillingen i butikken bør se ut for å gi kunden inspirasjon samt nødvendig informasjon.

Kunnskap

Ingenting er verre enn en selger som ikke kan sakene sine. Kunden bruker de første øyeblikkene av møtet med selger til å fastslå om vedkomne er kompetent eller ei. Kan du ikke sakene dine vil kunden raskt miste tilliten til deg og muligheten for å gjøre et salg forsvinner. I tillegg er det godt for deg som selger å føle at du har kontroll på salgssituasjonen, kan stille de rette spørsmålene og bidra med din ekspertise når du skal hjelpe kunden.

Det er derfor viktig å få oversikt over hva man må vite om et produkt. I forrige modul lærte du om hvilke spørsmål  en kunde kommer til å stille og hvilke spørsmål du bør stille. Det er din jobb å kunne svare på alt fra hva produktet er laget av, hvor det kan egne seg å plassere det og hvor det IKKE egner seg å plassere det. Du skal kunne svare på hvilken varmeeffekt det avgir og gi informasjon som kan være avgjørende for om kunden blir fornøyd eller ei.

Husk, det er ikke flaut  å ikke vite svaret på et spørsmål. Det er lov å være usikker, og det er lov å sjekke ut med leverandør eller oppslagsverk for å være på den sikre siden.

! Du skal aldri be kunden ringe produsenten for å få svar på et spørsmål. Du vil da miste kontrollen over informasjonsflyten og salget.  Samtidig er det viktig at vi som produsent snakker med våre samarbeidspartnere som er dere i butikk. Da sikrer vi at forespørselen blir fulgt opp på en god og proffesjonell måte.

For flere av våre samarbeidspartnere har Nordpeis utviklet en salgsmanual hvor du kan søke informasjon om produkter som er i kjedens grunnsortiment.

 

Design

I vår tid har fokus på design og interiør skutt fart. Ny teknologi har tillatt stadig mer rom for dristig, stilig og funksjonell design. En raskt voksende informasjonsflyt og mer designbevisste kunder byr på utfordringer, men også fantastiske muligheter!

Før skulle ildstedet kun varme opp rommet. I dag har ildstedet blitt et møbel, kanskje hjemmets viktigste som skal skape stil og den gode atmosfære. Nordpeis har fokus på design, brukervennlighet og kvalitet.

 

Valgmuligheter innen design

Tradisjonelt sett har peis blitt sett på som en fast installasjon i murverk, først som gruepeis, deretter som innsats med omramming i mur. Tilsvarende var ovner frittstående, først som støpejernsovner uten innsyn til bålet, deretter med fokus på innsyn og produsert i ulike materialer. Nordpeis har stor sortimentsbredde i begge kategoriene, og samtidig utviklet frittstående peiser. Eksempler på dette er Bilbao, Ronda, Roma og Napoli. Når en kunde søker informasjon om et ildsted, peis eller ovn er det viktig at du som selger viser bredden og valgmulighetene. Ofte har kunden gjort seg opp en mening før han oppsøker deg uten å ha nødvendig kunnskap om dette.

Nordpeis har et bredt sortiment hvor enhver kunde kan finne et interessant produkt. Innenfor hver produktgruppe forsøker vi å gjøre variasjoner slik at du som selger kan skreddersy den løsningen kunden ønsker.

 

Peisdesign

Peisomrammingene kommer i forskjellige løsninger for hjørne, rettvegg og frittstående plassering. Ofte kan en peisserie bestå av flere av disse løsningene, som for eksempel Amsterdam Rettvegg og Amsterdam Hjørne. Peismodeller som Palma, Stockholm og Stockholm High har integrert brannmur i bakkant og utgjør en praktisk og forenklende løsning.

Ved anskaffelse av en peis er det en del valg som må tas stilling til i forhold til funksjonalitet. En god del av peisene kommer for eksempel både med og uten vednisje, eksempler på dette er Stockholm og Bilbao. Hvis kunden har den lille ekstra plassen til en vednisje slipper vedkommende å ha en vedkurv ved siden av. Alternativt finnes enkelte modeller med integrert vednisje under brennkammeret.

De fleste velger å male peisene sine hvite, og det er også slik de stort sett blir utstilt i butikk. Ved er dekorativt, og ved siden av den hvite peisen vil fargen i treverket gi et varmere uttrykk.  

HUSK! Noen ganger kan det være lurt å informere kunden om at man faktisk står fritt til å male peisen i den fargen man selv måtte ønske. For å inspirere kunden kan det ofte være en god ide å male/tapetsere veggen bak peisutstillingen i en kontrastfarge. For øvrig kan en av peisene i utstillingen males i en alternativ farge.

 Bildet viser Stockholm høy

 

Annet tilbehør i riktig design

Dekorativt tilbehør i glass som fronter, sideglass og gulvplater finnes i flere farger. For kunder som ønsker et diskret design er sort, grått og blankt glass et trygt valg. Hvis kunden ønsker en peis som stikker seg fram har for eksempel Bilbao dekorativt sideglass i både gult og rødt. Ved hjelp av en sterk farge kan peisen bli et spennende designelement i boligen.

Tilbehør finnes også ofte i børstet stål og vokset betong. Vokset betong er mørkegrått, og til Stockholm kan man alternativt velge et magebelte i dette materialet. Den mørke fargen blir en fin kontrast til flammene, og framhever hele flammebildet.

Bildet viser Stockholm med vokset belte og vedhylle

Nordpeis sine innsatser leveres med dørrammer i fire forskjellige farger; sort, antrasitt, chrome og chrome matt. I tillegg leverer Nordpeis en dørløsning med utenpåliggende glass uten dørramme (leveres til N-20). Det er viktig å vurdere disse alternativene opp mot designet på peisomrammingen man velger. Dette fordi ethvert ulikt fargevalg gir et unikt uttrykk i rommet.

Som et eksempel har dørløsningen med utenpåliggende glass et moderne, minimalistisk uttrykk, mens en ramme i chrome  gjør mye mer ut av seg med sin skinnende overflate.

En peis eller en ovn er kanskje det viktigste møblet i en stue eller i et rom, all annen møblering tar ofte utgangspunkt i ildstedets plassering. Få kunden til å tenke nøye igjennom dette og husk at ildstedet ofte forblir det samme i min. 20 år.

 

Ovndesign

Blant ovnene er det en del andre valg man må ta stilling til. Ovnsserier for eksempel Duo og Smarty har forskjellige baser eller understell å velge mellom. Pidestall, bein og hel sokkel. Da er det opptil smaken hvilken base man ønsker, basert på at faktorer som friskluftstilkobling er tatt med i betraktningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet viser Duo 4

 

Størrelse

Når man skal veilede kunden til å finne det rette produktet er det viktig å tenke på dimensjonene. I et større utstilingslokale kan en peis virke liten, men i en 30 kvadratmeter stor stue kan den fort bli stor og ruvende, selv om man i teorien har plass til den.

Har man liten plass kan det være smart å velge en peisovn. Alternativene med pidestall og ben får automatisk et lett og luftig design. Alternativt finnes det peisomramminger som for eksempel Stockholm som ikke tar opp stort mer plass enn en peisovn.

Hvis kunden har et lyst interiør kan det for eksempel hende at vedkomne heller ønsker en delikat, hvit peis framfor en sort ”klump” som skiller seg ut fra resten av interiøret.

 

Hvilket produkt, hvilket rom?

Peisen er et møbel som installeres for lang tid framover, og bør derfor gjenspeile smaken man har. Man beholder ofte ildstedet i årevis selv om man pusser opp resten av boligen. Når du som selger skal veilede en kunde til å finne det rette produktet er det derfor viktig at design og smak blir vurdert riktig opp mot andre faktorer som funksjon og pris.

Det er lurt å informere seg om eksakt hvor kunden skal montere ildstedet. Nordpeis’ sortiment består blant annet av et sett med støpejernovner samt et utvalg peiser som er typiske hytteprodukter. Dette er ovner med et tradisjonelt design som passer inn i typiske norske hytter.

Til kjøkkenet har vi modeller som Tine kjøkken og Roma kjøkken, som har et høyt plassert brennkammer som kan ses over spisebordet. Samtidig er det viktig ikke å bli låst til disse benevnelsene, som regel kan flere produkter passe perfekt inn i det gitte rommet hvis man tenker kreativt. Spesielt når det kommer til plassering av frittstående peiser og ovner så har man mange muligheter til å skape et unikt resultat ved hjelp av stålpipen. De frittstående produktene har alltid en pent designet bakside, og plassert midt i rommet kan de fungere som en romdeler eller en skulptur i stuen.

 

Askeskuff eller askesuger?

Her strides de lærde. Fra gammelt av var det askeskuff som var tingen. Erfaringen viser at askeskuffen sjelden blir tømt før den er helt full. Ved å ta ut en full skuff vil det falle av mye aske som skaper søl og uansett må støvsuges bort. Med dagens rentbrennende ovner og peiser vil mengden akse være betydelig mindre enn tidligere og Nordpeis har valgt å anbefale askestøvsuger for å få det rent og pent ved første forsøk. Asken blir da samlet i en lukket spesialbeholder .

 

Forskjellige produkter, forkjellige egenskaper

Det er et stort utvalg av produkter på markedet. For å kunne anbefale riktig produkt til kunden vil vi nok en gang legge vekt på hvor viktig det er å kjenne produktene og de egenskapene de har. Under har vi som et eksempel listet opp noen av våre ovner og peiser og hvilke egenskaper som kjennetegner dem og skiller dem fra hverandre.

PS! Ønsker du å gjøre deg bedre kjent med hele sortimentet av peiser, innsatser og ovner kan du studere nettsiden vår nærmere. Der finner du all tilgjengelig informasjon om hvert produkt.

 

DUO

En ny, designsterk serie ovner i vårt sortiment. Med store glass og godt innsyn til bålet og praktiske vedlagringsløsninger. Duo har flere sokkelmuligheter, variasjoner av sideglass og sidepaneler. Ovnen har stramme linjer og er plasseringsvennlig fordi den bygger lite i dybden og er forholdsvis slank. Brennkammeret rommer ved på 30cm og ildstedet avgir en rentbrennende effekt mellom 3-8 kw avhengig av hvor hardt det fyres. Duo har konveksjonskanaler i sidene. Alle variasjoner av Duo er klargjort for friskluftstilkobling. Duo serien har Thermotte i brennkameret og fremstår delikat og elegant.

 

 

 

 

 

 

Bildet viser Duo 4

 

 

SHAPE

 

Shape inngår i en dansk designet serie ovner fra vårt søsterselskap Varde. Myk og rund i formen og tidløst designet slik at den glir knirkefritt inn i de fleste rom. Samtidig har mer tradisjonelle funksjoner som bevegelig askerist og uttrekkbar askeskuff blitt bevart og skjult bak en dør i sokkelen. En stor konveksjonskanal i bakkant sikrer god varmesirkulasjon. Shape avgir en rentbrennende effekt på 3,5 til 6 kW avhengig av hvor hardt det fyres. Shape er i likhet med Duo også klargjort for friskluftstilkobling og har plass til en vedlengde på 30cm. Shape benyttes ofte som tilbudsprodukt ved større prosjekter.

Dette bildet viser Shape 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

QUADRO

Kontraster, skarpe linjer og vinklet glass. Quadro bryter med de tradisjonelle runde formene og med et formidabelt innsyn til bålet fra flere vinkler egner den seg spesielt godt plassert i et hjørne.  Plassering på rettvegg gir et flott innsyn til bålet fra to sider. Vedlengde på 30cm. Quadro har i likhet med Duo flere sokkelmuligheter, men i tillegg kan den leveres med varmelagrende Powerstone™ eller en ekstra høy topp som skjuler røykrørstilkoblingen.  Quadro avgir en rentbrennende effekt på mellom 3-8kW avhengig av hvor hardt den fyres. Alle variasjoner av Quadro er klargjort for friskluftstilkobling. Quadro serien leveres også med Thermotte som standard.

Bildet viser Quadro 1

 

 

 

CASA

Solid, stødig og tidløs. Casa gir et godt innsyn til bålet både forfra og gjennom sideglassene. Casa er konstruert i stål og støpejern og har praktiske løsninger som askeskuff, kubbestopper og skjult oppbevaringsrom i sokkelen. Casa kan ta en vedlengde på 30 cm og gir en rentbrennende effekt på  3-7kW avhengig av hvor hardt det fyres. Casa er klargjort for friskluftstilkobling.

 

 

ORION

En sjarmerende og liten stråleovn i støpejern til mindre stuer og rom. Orion er svært tradisjonell i designen, med forholdsvis lite brennkammer og ytre diameter, men den er også kraftig nok til å varme større stuer. Den har integrert kokeplate og et glassvindu i døren som gir innsyn til bålet. Orion gir en effekt på 2-6 kW avhengig av hvor hardt den fyres og kan ta vedlengder opp til 30cm. Orion kan ikke kobles til frikluftsett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

STOCKHOLM serien

Stockholm og Stockholm Høy er to gjennomtenkte og smidige peisløsninger for rettveggsmontering. De bygger lite i bredde og dybde i forhold til mer tradisjonelle peiser og har integrert brannmursplate i ryggen. Dette gjør modellene svært plasseringsvennlige. Peisen kan leveres med eller uten vokset betongbelte. Vednisjen er også valgfri. Gulvplate kan bestilles i sort glass. Utstyrt med innsatsen N-20 leverer de en rentbrennenende effekt på 2-10kW avhengig av hvor hardt det fyres. Begge variantene av Stockholm er tilpasset for tilkobling til friskluft og kunden kan velge mellom fire farger på dørrammen.

Stockholm har de samme ytelsene som for eksempel DUO og Quadro og er svært plasseringsvennlig.

 

 Over: Stockholm Høy

Over: Stockholm                   

 

Over: Stockholm med vokset belte og vednisje

 

CHICAGO

Chicago er en flott, høyreist peis med stort vinkelglass for innsyn fra begge sider. Chicago leveres med ekstra toppelement og kan monteres som både høy og lav modell. Peisen kan også bestilles med mørk terrazzo som dekor rundt innsatsen. Dette gir peisen et maskulint uttrykk. En mørk ramme rundt brennkammeret gir en spennende kontrast til flammebildet.  

Alle Chicago modeller bestilles sammen med innsats N-36V som gir en rentbrennende effekt på 4,5-10kW avhengig av hvor hardt den fyres og kan kobles til friskluft. Kunden kan også velge mellom fire farger på dørrammen.

Bildet viser Chicago høy

 

 

TINE

Tine er en prisgunstig, tradisjonell hjørnepeis som passer like godt på hytta som hjemme. Den leveres med en ileggsplate i skiferbetong, og om nødvendig kan man ha tilhørende gulvplate i skiferbetong. Tine bestilles sammen med innsats NI-22 som leveres med bifold eller panorama dør. Bifold dør kan åpnes til begge sider slik at du kan fyre med åpen peis. NI-22 gir en rentbrennende effekt på  3-10kW avhengig av hvor hardt den fyres. En av våre bestselgere!

 Tine finnes også i kjøkkenvarianten Tine kjøkken som har innebygd vednisje. 

 

TOKYO

Tokyo er en elegant og høyreist peis med stramme og rette linjer og glass på begge sider for maksimalt innsyn til flammene.  Peiser med gjennomsyn passer godt som romdelere da de har to fronter. Tokyo bestilles med innsats N-23G som gir en rentbrennende effekt på 4,5-10KW avhengig av hvor hardt den fyres og kan kobles til friskluftsett. Kunden har fire ulike fargevalg på dørrammen.

 

RONDA

Ronda er en dekorativ, frittstående og plasseringsvennlig peis hvor innsatsen følger med i samme forsendelse. Brennkammeret er høyt plassert noe som gir fantastisk innsyn.

NI-26 innsatsen leverer en rentbrennende effekt på mellom 4-8 kW avhengig av hvor hardt den fyres. Over innsatsen kan det legges inn varmelagrende Powerstone™ for maksimal varmeutnyttelse og innsatsen kan kobles til friskluft.  Ronda leveres i betong, vokset betong og kremfarget betong. Gulvplater finnes i grått glass og vokset betong. Ronda har en høyde på 200 cm, mens lillebroren er på 160 cm.

 

Bildet viser Ronda vokset

 

BILBAO 90/120

Bilbao skiller seg ut med sine asymmetriske former og vednisje. Bilbao er leken og kan fungere som en skulptur i rommet. Peisen kan monteres både på rettvegg, i hjørne eller som frittstående. Bilbao kan også leveres med vokset betongbelte. Gulv- og dekorplater fås som tilbehør i gult, rødt, grått eller sort glass. Bilbao bestilles med innsats N-20 som kan kobles til friskluftsett og gir en rentbrennende effekt på 2-10kW avhengig av hvor hardt den fyres. Kunden kan velge mellom fire ulike farger på dørrammen.

 

Kassettløsninger

Har kunden en gammel gruepeis og ønsker økt varmeavgivelse og sikrere fyring kan han/hun velge en kassettløsning. En åpen grue som ikke er i bruk kan ofte stjele varme fra rommet og har en vesentlig lavere virkningsgrad enn et lukket ildsted. En åpen grue gir en virkningsgrad på 10-15% mens et nyere lukket ildsted gir rundt 80% virkningsgrad og en bedre utnyttelse av veden.

Kunden vil da også få muligheten til å lukke ildstedet når det ikke er i bruk og dermed hindre varmeflukt fra rommet.

Ved montering av kassettløsning er det spesielt viktig å lese monteringsanvisningen for å kunne ivareta luftgjennomstrømming under og over kassetten. Forutsetningen for å montere en kassettløsning er at gruen tilfredsstiller de kravene til brannsikkerhet som gjelder og at målene på gruepeisen stemmer overens med målene på kassetten.

 

   

 Over: eksempel på åpen grue                                    Over: kasettløsning

  

 De to bildene over viser kassettløsning med muligheter for ulike uttrykk. Bifold dør/ panoramadør.

 

 

Hvordan presentere produktene på best mulig måte i din butikk

Uavhengig av hvilke produkter og hvor mange du har i din butikk er måten de presenteres på vårt felles ansikt utad. Utstillingen vil ofte være utslagsgivende på om kunden kjøper produktet eller ei. Det er mange små grep som kan gjøres for at utstillingen skal se presentabel ut.

 God lyssetting over produktene er en selvfølge. Støvfrie og hele produkter uten flekker og skader er nødvendig. Tilby kunden nødvendig mekanisk informasjon gjennom ryddige, informative  og oversiktelige prismarkører og husk at kataloger og annet spesialmateriell er også viktig.

En utstilling skal inspirere og skape nysgjerrighet. Kunden må presenteres for et fristende oppsett som han/hun gjerne skulle hatt hjemme. Benytt gjerne andre varer fra ditt varehus for å dekorere utstillingen og ildstedene.

Et enkelt og visuelt forlokkende grep er å fylle alle vednisjer med ved. Et annet triks er å stable vedkubber pent inn i brennkammeret. Husk at ildsted er en kapitalvare og at eksponeringen må stå i stil til dette.

Har butikken din et kampanjeprodukt er det viktig å synliggjøre dette ved å plassere det sentralt og med tydelig merking. Ha gjerne en fast kampanjeplass.  Et bortgjemt kampanjeprodukt er tapt salg og tapt mersalg. Det reduserer også muligheten for oppsalg til et produkt med bedre fortjeneste for deg og butikken.

  

Her ser du en flott butikkeksponering hvor butikken har benyttet pynteeffekter som er lånt av en interiørbutikk. En av peisene er malt i en inspirerende farge for å vise at en peis kan bli et individuelt produkt med ditt eget uttrykk. Også bruk av ved er dekorativt.

 

Utstillingsvegger

Dersom du har plass kan lave bakvegger på for eksempel 100x160cm kombineres på mange måter. Ved å plassere veggene i en ”X” vil du kunne plassere flere produkter inn mot en fin, hvit bakvegg. Utstillingsveggene kan også tapetseres for å skape variasjon og et innbydende miljø, som sammen med  en tilpasset gulvplate , en vedbærer eller litt rekvisita  kan skape den rette stemningen.

Se muligheter. Er du ansatt i et større varehus med en interiøravdeling kan man hjelpe hverandre for å skape et best mulig resultat.

! Husk at kunden skal bli inspirert og få lyst til å kjøpe produktet i din avdeling

 

Sist endret: Thursday, 16 August 2012, 08:17 AM